Klobouk i čepice

Slušet vám to může i v čepici nebo klobouku

Nejenom, že vám čepice dopřeje teplo, ale může být třešinkou na celém outfitu. Jde sice o malý kousek oblečení, ale velký doplněk. Když zvolíte správnou slušivou čepici nebo klobouk, budete mít styl a šmrnc.

Pokud zrovna nejste na horách nebo někde na chalupě, měla byste zapomenout na hodně sportovní a pestrobarevné čepice. Ty se prostě do města nehodí, a to i přesto, že rozhodně nejste žádná elegantní dáma. Nemusíte rovnou nosit kamínky a kožešinovou bambuli, zkuste to třeba s jednoduchým kašmírovým kulichem v tlumených tónech.

Nejde přitom jen o vzhled čepic, ale také o to, jak jsou zpracované. Sportovní, které jsou vyloženě určené například na lyžování, bývají silnější, někdy mají i podšívku. Je tedy logické, že díky objemu jsou méně slušivé.

Jestli řešíte opačný problém, a sice že si v čepici připadáte nepatřičně, například vůči svému věku nebo třeba profesi, pořiďte si klobouk. Nikdy jich i v obyčejných módních řetězcích nebylo na výběr víc.

S čepicí a kloboukem si hrajte. Nosíte ráda džíny, jednoduché střihy a tmavší barvy? Zvýrazněte tak trochu tuctový outfit velkým kloboukem. A naopak – jestli si připadáte až příliš seriózní, naražte si barevný pletený kulich. Hezky tím výsledný dojem vyvážíte.

Buďte přirozená

Je pravda, že čepice vždycky vypadají lépe, když z nich vykukují vlasy. Krátkovlasé ženy mají výběr čepice trochu ztížený, a měly by vybírat čepice z co nejtenčích materiálů, aby nevypadaly jako v helmě.

Na druhou stranu odzvonilo čepicím naraženým jen na temeno a pečlivě narovnaným, z nich vykukujícím ofinkám. Čelo klidně ukazujte, ale s mírou. Nezapomínejte na hlavní úlohu čepice, a sice, že by měla hřát. Současný trend navíc upřednostňuje přirozený vzhled.

You may also like...